Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

torstai 3. tammikuuta 2013

Strategistin tähystys tulevaan



Tervehdys lukijat. Puhun varmasti koko Hasardipelailua porukan suulla, kun haluan pahoitella "pientä" taukoamme. Oma poissaoloni johtui lukio-opintojen ollessa kriittisessä 2. vuoden vaiheessa, sekä valmennustyöni lisääntymisestä. Yksinkertaisesti en vain ole ehtinyt pelailla uusia/vanhoja pelejä kovinkaan paljoa. Ei se artistikaan ilman biisejä esiinny. Mutta nyt vuodatus loppukoon ja suoraan asiaan.  

Vuosi 2012 ei tuonut henkilökohtaisesti minulle strategia- ja sotapelien suhteen mitään eksoottista ja tavanomaista kiehtovampaa pakettia. Parhaana mieleeni muistuu viime keväänä tähän maailmaan tupsahtanut Total War Shogun 2 - Fall of the Samurai. Siitä ei sen enempää, mutta jos kiinnostuit niin suosittelen lukaisemaan Hefen arvostelun kyseisestä pelistä. Assassin's Creed 3:sta odotin pitkään, mutta se jäi ostamatta. Julkaisupäivänä päätin, että vanhat salamurhaaja seikkailut olisi pelattava ennen kuin hyppään intiaanin housuihin. Onneksi tänä vuonna on jo talvella ja keväällä luvassa pari raskaansarjan strategia-/sotapeliä.

Talvella on luvassa näyttävä paluu toiseen maailmansotaan Company of Heroes 2 parissa. Peli on jatkoa vuonna 2007 julkaistulle isoveljelleen, joka tarkasteli vuoden 1944 länsirintaman taisteluita. Nyt Relic Entertainment on suunnannut pelinsä käsittelemään itärintamaa. Pelaaja pääsee kokemaan saksalaisen sotakoneiston jyräävän mahdin ja periksi antamattoman puna-armeijan ponnistukset jäisessä pakkasessa keskellä Venäjän talvea, jonka Napoleonkin varmasti muistaa oikein hyvin. Julkaisija THQ lupailee peliltä paljon. Company of heroes 2 tulee kuulemma määrittelemään uudelleen strategiapelien lajityypin. Itse pidän tätä vahvasti myyntipuheena, mutta ei pelin ennakkovideoiden katsominen kylmäksi jätä. Essence 3.0 -pelimoottoori näyttää todella upealta. Pikku Putinin tarpominen paksussa lumessa näyttää autenttiselta, T-34 uppoaa epätoivoisesti jään murtuessa alta ja tykistökeskitykset silpovat saksalaisia suuremmalla teholla kuin ensimmäisessä osassa. Taitaapi Igorista lentää jotain muutakin kuin borssia sillä peli on leimattu K-18 tarralla. Jatko-osa ei tuo ainoastaan lisää silmänruokaa vaan onhan ne sitä sisältöäkin lisää tunkeneet. Sää vaikuttaa peliin nyt enemmän kuin koskaan. Jalkaväellä pelatessa on pelaajan mietittävä sytyttääkö nuotion pitämään varpaat ja votkan lämpimänä, vai ehtisiköhän ne talsia määränpäähän ennen kylmään kuolemista. Jos valitset nuotion, näkee vihollisesi savun ja valon pitkältä ja kohta olkapäälle jo kolkutteleekin Tigerin vaatimaton tykki. Peliin on myös tulossa täysin uusi pelimuoto, jossa pelaaja pyrkii hyökkäämään jään yli vihollisen tukikohtaan. Tässä oli vain promille pelin lupaamista uudistuksista. Kannattaa siis todella pistää mietintä myssyyn tämä peli. 

Paluu itärintamalle


Keväämmällä saamme taas yhden Total War -pelin. Mutta nyt on kyseessä fanien eniten odottamin peli sitten Rome: Total Warin. Nimittäin Rome 2: Total war! The Creative Assembly päätti vihdoinkin tehdä jatko-osan parhaimpana pidetystä total Warista. Tätä voidaan pitää lahjana Jupiterilta, joka on jo tarpeeksi katsonut lameiden katanoiden kalisuttelua ja Napoleonin kompensointeja. On aika palata antiikkiin historian mahtavimpaan imperiumiin, jossa mitään ei saanut ilman verta, hikeä, denaareita ja sukulaisuussuhteita. Pelistä ei ole vielä tullut kauheasti materiaalia ulos, joten on paha lähteä kertomaan pelistä. Ainakin peliin on sisällytetty suuriosa uudistuksista, joita edellisissä Total War peleissä esiintyi (esim. meritaistelut, uusi kampanja kartan rakenne, taistelut jne.). Shogun 2:ssa kampanjaa pystyi pelaamaan vain kaksi henkilöä, mutta nyt pelaaja määrää on odotetusti lisätty. Näyttävyyttä tuo lisää uusi grafiikkamoottori. Tässä on jo sen luokan peli, että kannattaa napata hyllystä (ja mieluusti kassan kautta) keväällä. 

"How far will you go for Rome?"

Velvollisuuden vuoksi mainittakoon vielä, että luvassa on myös kelpo uutuus kaupunginrakennuksesta tykkääville. Nähkääs SimCity tulee taas ja kovaa. Nyt peliin on ensimmäistä kertaa lisätty sosiaalinen kanssakäynti muiden pelaajien kanssa ja tietysti co-op. iskette siis kaverisi kanssa kaupunkinne vierekkäin ja vertailette kummalla on isompi pilvenpiirtäjä. Luvassa myös omien rakennusten suunnittelua ja paljon muuta mukavaa luoville ihmisille.

Luo unelmiesi kaupunki

Tässä oli muutama odotettu strategiapeli, joista kaksi ensimmäistä ovat menneet ennakkotilaukseen. Tämän kautta on hyvä palata taas kirjoittelemaan ja eiköhän nuo toisetkin kohta aktivoidu  ;)
Rulle is back!  

2 kommenttia:

Riku kirjoitti...

Hyviltä suunnitelmilta näyttää. Peliarvosteluitasi on mukava lukea, joten toivottavasti tänä vuonna löytyy hyviä pelejä arvosteltavaksi.

Pelimaailman Profeetta kirjoitti...

Kiitän :)