Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

torstai 7. helmikuuta 2013

Aliens - Colonial Marines ennakko-odotukset

Nonniin!

Osoitellaan täältäkin vähän elonmerkkejä. Seuraavaksi “isommaksi” projektiksi otan muutaman päivän päästä julkaistavan Colonial Marinesin, mistä varmasti aika monet ovat kuulleet. Etenkin Aliens fanit.




Tähän mennessä saatu kuvamateriaali puhuu pelin puolesta ja vastaan, sillä paikoittain peli näyttää ulkoasultaan kököltä ja paikoittain todella kauniilta. Tähän tosin vaikuttaa videoiden laatu, mutta kun se otetaan huomioon, on edelleen ristiriitoja siitä, millainen tämä tulee visuaalisesti olemaan.

Pelissä tulee olemaan monia kaivattuja ominaisuuksia. On mukavaa, että pääset kustomoimaan omaa mariiniasi. Vihdoinkin käytössä enemmän kuin kaksi tai kolme asetta, toivottavasti. Myös alienien taitoja on mukava päästä muokkaamaan. Lisäksi peli tukee useampaa pelimuotoa, mikä on hieno lisä etenkin edelliseen verrattuna, joka suoraan sanottuna jäi hieman tylsäksi myös tältä osin. Etenkin Survival ja Escape - pelimuodot herättävät mielenkiintoni. Survival nimi selittääkin itsensä, ja Escapessa 4 pelaajan on tarkoitus päästä johonkin evakuointipisteelle tai tehdä tehtäviä. Mikä tästä tekee hienomman, on respawn ominaisuuden poisto. Se on kerrasta poikki. Eniten kuitenkin odotan 4-pelaajan kampanjalta eniten, ja niin varmasti moni muukin kaveri, joka sen tässä ostaa. Katsotaan, saadanko suunniteltua jotain isompaa sen varalle.

Mitä kuitenkin puuttuu? Edelleen olen pettynyt, että happoverta ei ole. Ei edes asetusta siihen. Tämä tosin avaa uuden mahdollisuuden Spitteriin, eli alieniin, joka sylkee happoa. Silti tosin ottaisin ennemmin happoveren. Hämäävä on myös trailerin kuvakulma, jossa seurataan alienin tippuvaa happoverta kerrosten läpi ja näytetään, mitä ympärillä tapahtuu. Toinen jännittävä asia on juuri tämä visuaalisuus, mutta ei siitä enempää, se käytiin jo aika hyvin läpi. Edelliseen peliin verrattuna myös pelin tönkköys on mieltä painava asia. Ainakin omasta mielestäni liikkuminen oli todella tönkköä, ja näyttää parin pelitunnin jälkeen marineilla hirveältä. Alienit tosin toimivat hyvin, ja predatorin käyttöä en ymmärrä vieläkään.

Kaikenkaikkiaan odotan peliltä kuitenkin enemmän kuin keskivertopeliltä (joka on aika alhaisella tasolla nykyään), ja toivottavasti pääsen pelaamaan peliä ongelmitta jo pelin avautumisesta seuraavana päivänä. Voin pistää striimiä aiheesta pystyyn. Stay tuned!

Ei kommentteja: