Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

lauantai 28. heinäkuuta 2012

DayZ: Hyvästä parempaan jatkuvasti


Osa lukijoista on varmaan jo kuullutkin DayZ:stä. Se on ARMA 2 pelin pohjalle luoto modi, jossa pelaaja asetetaan keskelle kuvitteellista valtiota zombie maailmanlopun tunnelmiin. Keskinkertaiselta kuulostava ajatus on kuitenkin saatu äärimmäisen mielenkiintoiseksi lisäämällä kasaan vielä täysin vapaa 225 neliökilometrin pelialue, ja suuri määrä muita pelaajia. Alkaako jo mielenkiinto herätä?

Dayz on vasta beta vaiheessa, mutta siitä on jo nyt kehkeytymässä hyvin mielenkiintoinen tuotos. Pelin aika kulkee reaaliajassa itse serverin kellon mukaan. Yöllä on sysi pimeää, ja siksi pelissä on löydettävänä esineenä valotikkuja, nuotio puita sekä pimeänäkökiikarit. Asevalikoima on edelleen pieni, mutta sekin kehittyy hiljalleen ja löytyy Dayz:stä kuitenkin usean tyyppisiä aseita, aina konekivääreistä tarkkuuskivääreihin. Kulkuneuvojakin on syvemmälle maa-alueelle ripoteltu ja esimerkiksi helikopterin hankinta on, joskin vaikeaa, mutta mahdollista.

Pelaajamäärästä tarkemmin puhuen yleisin määrä on 50 samaan aikaan, mutta suurempiakin löytää. Toisen pelaajan kohdatessa on aina mukana jännitys siitä, mitä tulee tapahtumaan. Molemmat tähtää toisiaan päähän. On täysin hiljaista. Hiirikättä alkaa hikoiluttaa ja melkein tekisi jo itse mieli ampua, mutta kaverilla on parempi ase, saattaisit kuolla, ja silloin joutuisit aloittamaan koko seikkailun uudestaan, sillä kuollessa hahmosi kuolee ja menetät kaikki tavarasi. Molemmat lipuu hitaasti kaukaa toisistaan ohi, ja vasta ihan viime tingassa käännätte toisillenne selät ja jatkatte juoksemista. Vastaavasti joskus rupee luotia satamaan jo ennen kuin itse näet kaveria.

Kavereista puheen ollen peli on suoraan hauskimmillaan, kun olet muutaman kaverin kanssa vaikka neljän ryhmässä, ja alatte metsästää tavaraa syvemmältä ja syvemmältä. Ryhmätyössä korostuu kaikkien selviytyminen ja yhden kuollessa koko ryhmä kokee syvän kolauksen. Siksi pelissä onkin oltava tarkkana.
Dayz kehittyy eteenpäin jatkuvasti ja nykyään siihen on otettu jo mukaan nälkä, jano, verenhukka, kylmyys, luunmurtumat ja shokki ynnä muuta kaikenlaista aina isoista asioista ja ongelmista pienempiin. Aina pitää olla varuillaan muista pelaajista ja zombeista ja loottipaikkoja etsiminen kavereiden kanssa on todella hauskaa. Ainoa negatiivinen puoli koko DayZ:ssä on se, että jos haluaa tähän hauskaan kokemukseen mukaan, on ostettava ARMA II: Combined Operations. Sen Steam hinta on 25 euroa, ja se saattaa olla monelle este kokeilla tätä mahtavaa peliä.

Uskon puhuvani koko Hasardipelailua tiimin puolesta, kun sanon, että DayZ on mukava kokemus, varsinkin ystävien kanssa, ja olemme innoissamme siitä, miltä lopullinen tuotos tulee näyttämään. Mutta ennen sitä tulee kuitenkin jatkaa betan pelaamista ja testaamista. Kuitenkin SUOSITTELEN tätä kaikille.
FatHazardin suositukset ja onnittelut hienosta pelistä, ja samalla vaikka peukun nostot. Ensikertaan sitten vaan.

1 kommentti:

Katri kirjoitti...

Kuultuani tästä ensimmäisen kerran jo jonkin aikaa sitten, kiinnostuin valtavan paljon, mutta kiinnostus lopahti aika alkuunsa. Pelissä ei ole ilmeisesti mitään tekemistä? Tekemisellä tarkoitan esimerkiksi tehtäviä, achievementteja ja leveleitä. Pidemmän päälle siis puuduttavaa Minecraftin tyylistä päätöntä hortoilua. Kyllä varmasti hetken hupia, mutta hankkiakseni pelin sen täytyy tarjota pitkäaikaisempaa iloa.

Jään kuitenkin seurailemaan, mikäli peli saa näitä kaipaamiani ominaisuuksia, joiden voimin sitä jaksanee pelata pidempäänkin. Ideana peli on kyllä erinomainen, mutta ainakin toistaiseksi se ei ole riittävän houkutteleva, jotta hankkisin sen itselleni.