Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Oli pakko (ja arviossa 3DS)


Moikkelis koikkelis!


Tänne ei ole vähään aikaan tullut päiviteltyä mitään ja syitä voi aina etsiä asianomaisten joukosta, mutta uskokaa tai älkää, kyllä niitä arvosteluja ja kirjoituksia tänne aina aika-ajoin pukkaa. Yhtäkkiä vain kävi sellainen mieleen, että jos vaikka kirjoittaisin jotain, vaikkapa siitä mitä on pelirintamalla tapahtunut omasta vinkkelistäni. Joulu on yleensä aikaa jolloin jokaisen pelaavan ihmisen hylly täyttynee ainakin muutamalla pelillä/pelivälineellä. Itselleni tupsahti pari kivaa konsolipeliä, uusi konsoli ja xboxille hienon hieno rattiohjain. Konsoli oli joulun ns. hitti, Nintendo 3DS. En tiedä tarkkaan mitä siitä sanoa yhdellä sanalla mutta erittäin kiintoisa tapaus on kyseessä. Pelejä löytyy tällä hetkellä Super Mario 3D Land ja Rayman 3D. Joulun jälkeen mitään ylisuurta ei ole omalta osaltani tapahtunut pelirintamalla. Subjektiiviselta osalta olen sen jälkeen lähinnä pelaillut sitä mitä on ollut pelaamatta vielä läpi. Arvosteluja näistä toistaiseksi nimeämättömistä seikkailusta tulkoon heti kohta kun aikaa taas on lisää.

Mutta nyt 3DS. Nintendon uusi käsikonsoli. Pahimmat kilpailijat Nintendon uudelle konsolille ovat toistaiseksi ainoastaan Sonyn PS Vita. Myyntilukuja vertaillessa huomaa, että Nintendo on onnistunut tällä saralla toistaiseksi Sonya paljon paremmin. Ei varmaan yllätä ketään, ettei 3DS ole mikään ihmeellinen tehomylly. Sen sijaan Nintendo on tapansa mukaan hakenut taas jotakin erikoista, tänä vuonna 3D ominaisuudella. Olen pelannut tähän mennessä kahta peliä+muutamaa demoa, ja jokaisessa 3D ominaisuus toimii hienosti, mutta lähinnä graafisena lisänä. 3DS on kaikessa nintendomaisuudessaan hieman tyhjänpuhuva konsoli. Kaikkea on paranneltu, mutta vähän, aika vähän. Näyttö on kasvanut hieman ja grafiikat parantuneet, nettiselain tulee nykyään laitteen mukana, käyttöjärjestelmä on enemmän käyttöjärjestelmä, mutta ei, ei ole mitään isoa uutta. 3DS:än ainoat myyntivaltit ovat tattiohjaus (tämäkin oli jo PSP:ssä...), ja 3D ominaisuus, joka on hieno, mutta josta ei ole hirveästi pelillistä hyötyä. Itsenäisenä konsolina 3DS on hyvä, ei mahtava, mutta hyvä. Kamera ei ole mistään kotoisin ja 3D kuvat ovat ainakin tietokoneella jotain todella järkyttävää katseltavaa, sillä resoluutio on rikollisen pieni. Olen pettynyt nintendoon. 3DS konsolissa ei ole mitään itse pelaamista mullistavaa elementtiä, toisin kuin heidän muissa lähiaikoina ilmestyneissä konsoleissaan, kuten Wii ja vanha DS. Edellämainitut toivat skeneen jotain uutta, 3DS ei, sillä pelkkä 3D ominaisuus ei muuta itse pelaamista mitenkään, ja aiheuttaa hyvin herkästi pitkäkestoista pääkipua, jos ominaisuutta käyttää etenkin illalla ennen nukkumaan menoa.

Uskon, että jossakin vaiheessa tulevaisuutta 3D tulee pelaamiseen mukaan pysyväksi stabiiliksi osaksi. Mutta tällä kertaa Nintendo ei ole edelläkävijä, sillä PC pelaajille on ollut jo ennen 3DS:än julkaisua tarjolla 3D laseja ja 3D sopivia näytönohjaimia+näyttöjä. Arvosanaa en 3DS:älle suoraan anna, mutta ellet ole A) erittäin hulluna 3D ominaisuuteen B) Nintendon käsikonsolieksklusiivien suuri fani C) haluat vain kokeilla jotain omituista ja melkein hyödyllistä D) et omista Nintendo DS laitetta, et hyödy tästä konsolista yhtään mitään. Jos kuitenkin jokin ylläolevista kuvaa sinua, harkitse, mutta harkitse siltikin tarkkaan, sillä hyvät pelit voivat olla 3DS:älle vähissä ja pelitarjonta saattaa täyttyä DS:än tapaan lisenssikuralla.

Olen JK24, kiitän ja kuittaan, palataan ja pelataan, hyvät keväät kaikille!

Ei kommentteja: