Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Turhautuneisuutta ja tylsyyttä.

Nämä kaksi kun yhdistää, niin niistä saadaan uusi spontaani blogiteksti. Tämä taisikin vastata kysymykseenne = Kyllä, olemme vielä elossa ja jatkamme edelleen tätä hommaa. Pitkä väli viimeisimpien tekstien saapumisajassa johtuu siis vain siitä, että aiomme kokeilla jotain uutta, mutta se jääköön arvoitukseksi, että mitä kokeilemme.

Kuitenkin, päätin kirjoittaa blogitekstin viimeisimmästä turhautuneisuuden syystä... Steamistä.

Kuten jo varmaan osa ainakin tietää, Steam on peliyhteisöpalvelu, joka tarjoaa niin pelien lataamista, kuin pelaajien keskeistä verkostoitumistakin. Ajattelin tässä aikani ratoksi pohdiskella sen hyviä ja huonoja puolia. Tämän tehtävän tulisi olla helppo, sillä olen huomannut, että jokaista hyvää puolta ei välttämättä tarvitsisi toteuttaa steamin kautta.

Lähdetäänpä liikkeelle:

Online ranking listat = voidaan toteuttaa pelien nettisivuilla

Kaverit = Facebook, skype, messenger, puhelin, omat jalat alle ja kävellen, tai vaikka pyörällä

Pelien lataaminen = Tämä on yksi hyvä puoli, joka ennen toimi. Sitten joku idiootti keksi tehdä TF 2:sta ilmaisenpelin ja sekin homma kaatui sihen. Nykyään se on hidasta ja useinmiten valittaa siitä, että palvelimet ovat liian varattuja. Lisäksi pelit saa myöskin sellaisistakin paikoista, kuten kaupoista ja voihan aina tilata netistä muiltakin sivuilta. Edellä mainitussa kauppareissussa on huonona puolena matka, mutta sehän ei meitä Suomessa asuvia urheilullisia ihmisiä haittaa... Ainakaan minua.

Halvemmat pelit = Enpä voi kyllä tästä valittaa...

Pelit voi käynnistää samasta helposta valikosta = Juu-u tämähän on jotenkin tutun kuuloista. AINIIN. Ennen vanhaan oli sellainenkin asia kuin työpöytä.

Estää piratismia = Estää myös pelien lainaamisen.

Siinä olikin näitä "hyviä" puolia, joten jatketaanpa huonoihin. Näitä en tule kumoamaan omilla viekkailla lausahduksillani, vaan ajattelin jättää sen teidän hartioille. Kommentoikaa, miksi piditte tai ette pitäneet tekstistäni ja yrittäkää saada minut muuttamaan mieleni ja olemaankin Steamin kannalla. No niin, pallo on heitetty teille. Se on teistä kiinni, että mitä teette sillä.

Ei voi lainata kaverille peliä. Ja turha tulla valittamaan siitä, että "Aina voi antaa kaverille accon passun ja nickin." Kaikki eivät halua tehdä niin. Ja siis tekijänoikeuslakihankin sanoo jo artiklassa 22, että hyvänmaunmukainen lainaaminen on sallittua kaikille julkaistulle asioille, jos se tapahtuu kahden yksityisen henkilön välillä.

Uusien tarjouksien yms. ainaiset serverien tukokset ja hitaat latausnopeudet.

Accountin pöllimis mahdollisuus.

Kun ostat kaupasta levyn ja se toimii Steamin kautta, niin Steam alkaa lataamaan ko. peliä vaikka siinä olisikin levy. Tai ei se välttämättä lataa, mutta se siis varmistaa levyn autenttisuuden Steamin kautta, joka aina silloin, kun vähiten odottaa johtaa tekstiin, joka kertoo palvelinten olevan liian tukkoisia. Tämä Steamin kautta toimivuus on mielestäni myöskin syy siihen, miksi Steam onkin niin suosittu. Pakosta. En itse ainakaan olisi sitä ladannut, ellei olisi pelin mukana ollut pakko.

Joten siinä se sitten on. Päättäkää itse onko se sitten niin tärkeä se Steam, mutta oma mielipiteeni tulee tässä. Halvemmat pelit ovat aina hyvä asia, mutta mielestäni ne eivät ole niin monen tuskaisen tilanteen vuoksi sen arvoisia.

Kiitti ja kuitti ja peliarvosteluita pitäisi tulla ihan lähipäivinä.


Ei kommentteja: