Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

maanantai 23. toukokuuta 2011

Peliarvostelu: Call of Duty: Modern Warfare reflex edition (Wii, JK24)

"Modernissa sodassa vatkataan tattia ja osoitellaan kapulalla"


Suositun Call of Duty: Modern Warfare pelisarjan yritys murtautua Wii pelien markkinoille kulkee lisänimellä "Reflex edition". Tämän pelin on kehittänyt Treyarch ja julkaisijana on pelisarjalle tuttuun tapaan Activision. Peli seuraa juonellisesti täysin samaa kaavaa kuin "alkuperäinen" Modern Warfare.

Päähenkilöinä Modern Warfaressa ovat sotilaat Soap ja Jackson. Pelissä on kymmenkunta tehtävää ja näitä hahmoja ohjataan vuorotellen, niin, että ensimmäisessä tehtävässä ohjataan Soappia ja toisessa Jacksonia jne. Pelin juoni on todellista perushuttua, terroristeja vastaan soditaan ja pian saadaankin selville, että terroristit suunnittelevat ydinpommia U.S.A:han. Tämä täytyy tietysti estää tappamalla ja kuulustelemalla muutamia sotilasjohtajia, pääasiassa slaavilaisia henkilöitä.

Grafiikka pelissä on, no miten sen nyt sanoisi, täyttä sontaa sieltä maatilan syvimmästä kompostista. Graafinen taso pelissä on suunnilleen samaa kuin Playstation 2 konsolin Medal of Honor: Rising Sun:issa, paikoitellen jopa huonompaa. Tämä ei todellakaan ole hyvä asia ajatellen, että peli on julkaistu 2009. Pelikokemus kun ei muutenkaan ole aivan parhaasta päästä, niin ei huono grafiikka auta asiaa mitenkään.

Äänimaailma on hieman grafiikkaa parempaa, muttei sekään mitään hirvittävän hyvää. Räjähdykset kuullostavat paikoitellen jopa säälittäviltä, mutta kyllä niitä paremmin kestää kuin graafista puolta. Ääninäyttely on erittäin tutun kuulosta Black Opsin pelaneelle, sillä monta samaa ääninäyttelijää on mukana molemmissa peleissä. Dialogi on mukiinmenevää ja sitä kestää välinäyteissä kuunnella ihan hyvin. Kokonaisuutena tämän pelin audiovisuaalinen anti on aika huonoa, tai ainakaan mitään hyvää mainittavaa siitä ei löydä.

Itse idea millä peli on yrittänyt saada myyntiä on kuitenkin pelattavuus, ja koska wiistä on kyse, ohjaussysteemi on pääosassa. Pelihahmoa liikutetaan nunchukin tatilla, ase ladataan nunchukia heiluttamalla ja tarkempi tähtäys aktivoidaan nunchukista toista takanappia painamalla. Toinen nunchukin takanappi vaihtaa kyykkyasennon, tavallisen kävelyasennon tai ryömimisen välillä. Aseella tähdätään osoittamalla wiimote kapulalla ruutuun. Tämä tekniikka on se mitä itse paljon odotin silloin kun wii ensimmäisen kerran saapui kauppoihin. Ajattelin tällöin, että räiskintäpelien maailma tulisi todella kokemaan mullistuksen. Tämä peli ei tietenkään ole ensimmäinen tällä tavalla toteutettu peli, mutta luulisin, että tähän mennessä saman pelisarjan Black Ops- julkaisun jälkeen myydyin Wii-räiskintä. Tässä pelissä tämä systeemi on toteutettu keskinkertaisesti, sillä Wiimote ei ole hirveän tarkka ilman "motion plus" lisäkapulaa. Kontrollit, jotka wiimoteen kuuluvat ovat hieman hutaisten tehty, sillä a-näppäimellä on selkeästi liikaa funktioita. Tästä samasta näppäimestä juostaan, pysäytetään ruutu niin ettei pelihahmo käänny turhaan kesken tähtäämisen ja nostetaan maasta aseita taikka muita tärkeitä esineitä. Tämä johtaa muutamiin sekaannuksiin pelin aikana. + ja - näppäimistä viskotaan kranaatteja ja 1 ja 2 näppäimet painettuina saadaan näkyviin taukovalikko. Kokonaisuutena pelisysteemikään ei ole mikään taideteos, ja ilmeisesti tekijöillä on ollut kiire saada tämä peli ulos rahastamaan niitä Modern Warfare sarjan faneja, joilla ei muuta konsolia ole millä pelisarjaa pelata.

Pelin paras, ja oikeastaan ainoa oikeasti edes hyvä osa on moninpeli, sillä se on perusvarmaa ja takuulla toimivaa Call of Duty viihdettä. Ainoa mikä normaalin julkaisun moninpelin hienouksista puuttuu on killcam. Tästä huolimatta moninpeli on se ainoa syy miksi tätä peliä edes kannattaisi pelata, sillä tällöin pelin audiovisuaalisen puolen puutteet eivät pistä silmään yhtä paljon ainakaan. Kampanja onkin pelissä todella turhauttava, koska kranaatteja satelee joka puolelta ja liikkuminen on kankeaa.

                                                 Moninpeli on tuttua ja turvallista COD:ia

Plussat:
-Moninpeli
-Jokseenkin hyvä idea

Miinukset
-Audiovisuaalinen puoli
-Kontrollien viimeistelemättömyys
-Yleisesti puolivillainen toteutus
-Kampanjan ylenpalttinen vaikeus

Kokonaispisteinä annan pelille 50/100, koska pelistä on todella vaikea löytää mitään muuta oikeasti hyvää osa-aluetta kuin moninpeli. Aion etsiä jostain käsiini Black opsin wii version vielä joku päivä ja kokeilla onko moniakin asioita tehty paremmin, koska ainakin motion plus teknologia on käytössä Black Opsissa ja toivon todella, että tämä on parantanut pelattavuutta.

JK24 kuittaa ja ottaa seuraavaksti projektiksi jonkin hieman leppoisamman ja hidastempoisemman pelin. Siihen asti mukavia jatkoja teille kaikille!

Ei kommentteja: