Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

maanantai 23. toukokuuta 2011

Peliarvostelu:The Bourne Conspiracy (Xbox 360, FatHazard)




Are you Bourne to kill?

(insert cool picture text here)

The Bourne Conspiracy on peli, joka on tehty elokuvan Bourne Identity pohjalta. Tämän huomaa pelistä, jos on nähnyt kyseenomaisen elokuvan, sillä peli seuraa täysin orjallisesti elokuvan juonta ja hahmot ovat samannäköisiä, kuin elokuvassa. Tämä antaa hieman huonon ensikuvan, ainakin minulle, sillä useimmat elokuvista tehdyt pelit, joita olen pelannut, ovat olleet todella surkeita. Tässä on nyt se legendaarinen poikkeus, joka vahvistaa säännön. Pelin kehitti Sierra Entertainment ja High Moon Studios. Sen julkaisi Sierra Entertainment.

Pelin juoni siis seuraa täysin Bourne identity elokuvan juonta. Siinä salainen agentti, Jason Bourne, mokaa tehtävän ja joutuu pakenemaan. Hänet kuitenkin ammutaan. Hän ei kuitenkaan kuole, vaan putoaa mereen, josta hänet löytää kalastusalus. He auttavat Bournen Sveitsiin asti, mutta siihen mennessä Bourne huomaa, että on menettänyt muistinsa. Hän alkaa kärsiä flashbackeista, joissa hän näkee itsensä tappamassa ihmisiä ja näiden vuoksi hän alkaa selvittää sitä, että kuka hän oikein onkaan. Tässä vaiheessa kuitenkin hänen oma toimenantajansa on huomannut hänen olevan elossa ja he alkavat jahtaamaan Bournea. Bourne pohtii asian läpi ja päättää kostaa toimenantajalleen ja samalla selvittää kuka hän oikeasti on. Juonesta saa paljon enemmän irti, jos on katsonut elokuvat, mutta kyllä sen ymmärtää pelistäkin. Juoni on hyvä, mutta siitä ei voi antaa krediittiä pelin tekijöille, sillä juoni on, kuten jo edellä mainittu, otettu suoraan elokuvasta, joka on tehty suoraan kirjan pohjalta.

Grafiikka pelissä on, ehkäpä sen huonoin puoli. Paikoittain se on hyvää, kuten tappelu kohdissa, mutta välillä se on sellaista grafiikkaa josta jos huonommaksi mentäisiin, niin menisimme jo Playstation kakkosen tasolle. Yleisesti hahmojen naamatkin on tehty todella yksityiskohtaisesti ja hyvin. Tähän pelissä on vain yksi poikkeus. Bourne itse. Bourne ei näytä ollenkaan elokuvien Matt Daemonilta, mikä sai minut oikeasti miettimään. Onko peli lisenssipeli vai eikö, sillä kaikki muut hahmot kyllä ovat samannäköisiä kuin elokuvassa. Bournen naama on muutenkin melko yksitoikkoinen. Hän näyttää pitkälti vain sellaiselta perusjampalta, joita näkee pitkin päivää. Lipsynccaus pelissä on toteutettu ihan hyvin. Siitä ei ole mitään valittamista. Yksi asia on vielä, joka jätti vähän tyhjäksi. Räjähdykset. Ne eivät olleet kummoisia. Niiden ääni ei edes ollut niin aito, kuin voisi toivoa.

KABLÄÄH (KABOOM ei kelpaa näillä ääniefekteillä)

Äänimaailma pelissä on muutenkin hyvää. Äänet ovat aidon kuuloisia ja ääninäyttelijöiden työpanos on hyvää. Avun huudot ja tuskaiset parahdukset on saatu kuulostamaan aidoilta ja välivideoiden jutteluista kuulee millainen asia on kyseessä. Tässäkin osiossa on vain yksi puoli, joka jätti vähän kylmäksi. Aseiden äänet. Ne olivat saman kuuloisia, eikä sekään ääni, miltä ne kuulostivat, kuulostanut aidolta. Tämä haittaa pelikokemusta vähän, sillä aseiden pauketta saa kuulla koko pelin ajan.

Elokuvan tuntuma on napattu peliin todella hyvin. Kertaakaan ei ole tylsää hetkeä ja koko ajan juoni liikkuu eteenpäin. Tämä luo saman tunnelman, kuin elokuvia katsellessa. Jos peliin olisi ympätty jotain suurempia puzzleja, ne olisivat oletettavasti rikkoneet pelikokemuksen täysin. Sen takia onkin hienoa, että sellaisia ei ole lisätty. Tähtäys pelissä on tehty hankalamman puoleiseksi. Ei ole mitään automaatti tähtäämistä, vaan jokainen pienikin liike pitää itse tehdä. Ainoat tapaukset joissa on autotähtäys, on quick time-tapahtumat ja takedown tapot. Takedown tapot ovat yksi pelin pienistä hienouksista. Niitä voi toteuttaa sen jälkeen, kun on kerännyt tarpeeksi adrenaliinia, jonka määrä näkyy mittarissa. Palkkeja adrenaliinille on kolme ja tämä tarkoittaa sitä, että niitä voi toteuttaa kolme kerralla. Nämä tapot ovat hienosti toteutettuja. Luut rusahtelee, kun kädet taipuu, ja kertaakaan en joutunut katsomaan kuinka Bourne lyö vihollisen pään seinästä läpi ilman, että seinä menisi rikki. Toisin sanoen ne ovat myös visualisesti loistavia. Toinen pelin hienouksista on Bourne instinct-moodi. Tämä hidastaa maailmaa ja korostaa kaiken mitä pelissä voi käyttää hyödyksi, tai ampua. Tämä myös ilmaisee minimapin kautta sen, että mihin suuntaan pitää kulkea. Tämä kuitenkin kuluttaa hieman adrenaliinia, joten sitä ei kannata käyttää liikaa. Peli on muutenkin toteutettu hyvin. Juokseminen tuntuu aidolta ja viholliset kaatuu aidosti kuollessaan. Myös tappelukohtaukset on saatu todella aidontuntuisiksi. Lyöminen ei käy supernopeasti, vaan on vähän tönkköä, niin kuin normaalistikin. Kontrollit ovat muutenkin helpot. X:stä lyö normaalisti ja Y:stä lyö lujaa. Comboja on olemassa niin paljon, kuin kahdella napilla ja kolmen iskun sarjoilla saa aikaan. Sitten on tietysti vielä potkut, jotka toteutetaan pitämällä jompaakumpaa nappia pohjassa, mutta nämä ovat hyödyllisiä vain siinä kohdassa, jossa ne opetetaan.

Pistetään pistetään pahista turpaan...

Pelin viholliset olivat myös loistavasti tehtyjä. Ainoa vika heissä oli se, että he näyttivät suurimmaksi osaksi samalta. Muuten he olivat loistavia. He hakeutuivat suojaan vähintäänkin yhtä taitavasti, kuin sinä, he ampuivat aidontuntuisesti (eivät osu joka kerta, mutta ovat silti melko tarkkoja) ja vielä lisäksi heidän tappelussaan ja tappelutyyleissään oli eroja. Näistä näkee, että vihollisiin on panostettu ja mielestäni se on todella hienoa. Liian usein näkee pelejä, joissa viholliset vain seisoo paikallaan avoimella alueella ja ampuu sinua tyhmästi. Myös pelin ajoittaiset pääviholliset ja minibossit olivat hyvin tehty. Toiset tappelivat nyrkein, toiset ampui ja jotkut käytti veistä. He toivat myös mukavaa vaihtelua muuten jatkuvaan räiskimiseen ja tusinatappelemiseen.

Arvosanat:

Grafiikka 8.5
Äänet 8
Pelattavuus 9.5
Pitkäikäsyys 7

Plussat:
Pelattavuus
Viholliset
Tuntuma
Takedownit

Miinukset:
Räjähdykset
Lyhyys (peli kesti noin 5h)
Nettipelin puute+ Orjallisesti elokuvan tapahtumien
seuraaminen
Mielestäni peli oli hyvä ostos seitsemällä eurolla ja olisin pitänyt sitä hyvänä ostoksena jo 25 eurolla. Suosittelen pelin ostamista ja kokeilemista, varsinkin, jos sen löytää alle kymmenellä eurolla. Peli oli hyvä, vaikkei mikään paras hiippailu ja räiskintä-peli, joten annan sille kokonaispisteiksi 87/100.

FatHazard kiittää ja toivoo teidän jatkavan blogimme lukemista tulevaisuudessakin.




Ei kommentteja: