Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Amnesia Custom: The House

Tavallisten peliarvostelujen sijaan tänään katsellaan hieman pelaajien luomaan maailmaan, tänään Amnesian Custom Storeihin. Arvosteltava kartta on nimeltään "The House" ja sen on tehnyt Asaratha.
The Housen juoni oli aika tynkä. Tarina ei ollut oikein tämän customin erikoisalue, mutta eipä kyllä sen kummemmin mikään muukaan. Tarinassa lähdet tyttöystäväsi Melissan perään, joka jättää sinulle viestejä paperilapuille ympäri karttaa. Ensiksi tämä vaikutti ihan järkevältä, mutta eipä se sitten oikeastaan ollutkaan muuta kuin surkuhupaisaa. Ensin tyttöystävä menee ihan banaaneiksi, mutta jatkaa. Sitten hän pyytää lopettamaan seuraamisensa, jonka jälkeen hän jättää tavaroita siltä varalta, että seuraat kuitenkin. Sitten menee jo todella naurettavaksi. Tyttöystävä laittaa kellariin niinkin hirveän määrän vettä, että kukaan ei uskalla seurata. Mitä helv*ttiä? Oikeasti? Sen lisäksi ei ollut paikalla merkkiäkään vuodosta, vuodoista ei mainittu, joten oletan tarinan muun kuvan perusteella, että jossain on salaovi linnan vessaan, jonka hanan tyttöystävä sitten uhkailun jälkeen jätti auki. It´s obvious. Tämän lisäksi juonessa on käänne, joka jääkin ainoaksi plussaksi. Jo TV-sarjoissa nähty "se oli unta ja sulla on kaikki maholliset oravien kautta tarttuvat syövät"- kortti heitettiin jälleen. No, ei siitä sen enempää.

Itse pelaaminen oli todella putkimaista. Ihan oikeasti, käytävien varrella olevissa huoneissa ei useimmiten ollut mitään kiinnostavaa, joka teki pelaamisen lähinnä ärsyttäväksi. Sivuhuoneissakin oli kuitenkin rikottavia alkoholijuomapulloja, joiden päällä voi kävellä ja siten saada hienon humalan ja aamuksi vielä darran. Ainoa kohta, mikä ei ollut ihan suoraan putkimainen, oli ärsyttävä. Hienoa kuitenkin oli, että sopivaa säikäytystä löytyi, vaikkakin todella vähän. Lisäksi samoja pelottelutekniikoita käytettiin useasti peräkkäin ja loppua kohden unohdettiin.

Morsot tulivat todella helppoihin paikkoihin, paitsi yksi, jonka aikana pelaaja miettii, onko tämä loppu niin tynkä. Ei se ole. Peli kiusaa. Siitä huolimatta custom stoorista sai revittyä yllättävän hyvin irti, kun kehitti vaikka millaista tekemistä kaverin kanssa. 67/100 on aika lähellä totuutta.

Risut:
- Putkimainen
- Lyhyt (tässä tapauksessa hyvä)
- Ärsyttävä
- Helppo
- Huono juoni

Ruusut:
- Kaljapullojen määrä
- Tässä customissa huomaa, kuinka leikkiminen tavaroilla on hauskaa

Ei kommentteja: