Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

torstai 2. helmikuuta 2012

Batman: Arkham City (PS 3, Fat Hazard)

Eeppinen... Se on ainoa asia mitä tästä teoksesta voi sanoa. Kyseessähän on siis Rocksteady Studios:n ja Warner Bros:n Batman: Arkham City. Suositulle Arkham Asylumille jatkoa tuova peli on yksinkertaisesti jatko-osien kultaa. Se missä Asylum onnistui (eli kaikessa), on pistetty tässä paremmaksi.

Grafiikat ovat silmää hiveleviä. Jos löydät pelistä särön, on vika joko sinussa tai tv:ssäsi. Myös pelin tyyliä varten on selvästi tehty töitä. Synkempään suuntaan nojaava tyyli luo peliin tunnelman, joka tarttuu pelaajaan kuin pelaajaan, ja voin taata, ettei se tule päästämään irti ennen kuin peli on läpi.

Pelin läpi pelaaminen onkin sen paras puoli. Juoneen on panostettu. Pelatessani peliä, en missään vaiheessa tylsistynyt ja huomasin jatkuvasti haluavani vain lisää ja lisää. Juoni vie pelaajaa jatkuvasti eteenpäin ja sivutehtävien tekeminen oli paikoittain jopa vaikeaa, koska juonesta ei halunnut poiketa. Loppuhuipentumasta vain sen verran, että se on yksi parhaimmista lopuista, joita olen pelannut, ellei jopa paras.

Juonta ei loistava hahmosuunnittelu ainakaan haitannut. Jokeri on hahmona loistava. Eleet, vitsit ja tyyli sopii niin suoraan psykopaatille, kuin vain voi ja Mark Hamillin työ ääninäyttelijänä ansaitsee palkinnon. Sivuhahmojen suunnittelu on tehty juuri sopivalla tehokkuudella ja tasolla, sillä vaikka ne eivät jokeria eeppisyydessään voita, on niiden taso loistavaa suhteutettuna moneen muuhun peliin. Hahmosuunnittelun ainoa kylmäksi jättävä osapuoli on itse sarjan protagonisti, eli Batman. Jotenkin itse ainakin olisin toivonut tältä enemmän, mutta ainoa mitä sain oli muutama sarkastinen kommentti ja selostus radioon apulaiselle. Tämä on suuri ongelma, Batmanin suuren roolin vuoksi.

Pelin pääjuonen lisäksi on pelissä paljon sivutehtäviä, jotka vaihtelevat ihmisten pelastamisesta, kaupungin läpi liitämiseen. Lisäksi pelissä on vielä moodi, jossa Batman laitetaan vihollisten keskelle ja heistä pitäisi sitten hakata irti suurin mahdollinen määrä pisteitä. Nämä tarjoavat täydellistä sivuaktiviteettia peliin, joskin ne välillä jäävä pieneen osaan ja niitä ei välttämättä ole yhtä huolitellusti suunniteltu, kuin muu peli.

Tätä ei enää arvosteluksi voi kutsua. Lähempänä tämä on ylistystä, mutta se varmasti riittää perusteluksi sille, että teidän tulee ostaa tämä peli ja pelata se. Muuta ei tästä voi sanoa. DO IT NOW...

ruusut:

+Tyyli

+ Juoni

+ Hahmot

risut:

- Batmanin puherooli

Loppuarvosana on vain 95/100.

Peli on loistava sarjakuvasta tehty peli. Kaikkien tulisi ottaa tästä mallia.

Peace. Pysäyttäkää ACTA. Fat Hazard has left the building.

Ei kommentteja: