Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

lauantai 20. elokuuta 2011

Peliarvostelu: Dead Nation, PS3, Hefe

Tappava virus leviää jälleen, tällä kertaa Suomesta.


Dead Nation on suomalaisen Housemarquen parin vuoden tauon jälkeen tekemä peli. Se on saatavilla vain Playstation 3:lle. Dead Nation on zombieräiskintäpeli, jonka tarkoituksena on päästä muiden selviytyjien seuraan ruoan ja veden loppuessa. Pelissä on kahden pelaajan moninpelimahdollisuus, jonka pohjalta tämä arvostelu on tehty.


http://www.made2game.com/wp-content/uploads/2010/12/17636dead_nation_still_11.jpg
Now you see them...


Pelin tarina on jo monesti käytetty, joka hieman häiritsi, mutta siitä huolimatta pystyin jatkamaan eteenpäin. Eli tarinan kaksi päähenkilöä, Jack McReady ja Scarlett Blake, ovat immuniteettinsa ja varustautumisen ansiosta (immuniteetin omanneita on varmasti tarjoiltu zombeille jo usealla päivällisellä) selvinneet ihmiskuntaa riivaavasta zombie infektiosta, ja nyt olisi päästävä ruoan ja veden loppuessa muiden selviytyjien pariin. Tarina on hieman yksitoikkoinen (mene sinne, mene tänne), vaikka siihen olisi saanut lisättyä useita zombie räiskintään sopivia elementtejä, kuten enemmän sitä selviytymistä ja hieman vähemmän zombien läpi ryntäämistä. Juoni sisälsi yllättävän paljon pettymisiä ja ”ei taas” hetkiä, kun selviää, minne seuraavaksi. Etapista toiseen siirtyminen on kuitenkin tehty hienosti, joka etapilla pääsee asekaupalle ostamaan panoksia ja uusia aseita, joilla mättää zombeja.

Vaikka pelin tarina pätki, oli pelissä jotain hienoja ja uusia asioita. Grafiikat olivat arcade peliin loistoluokkaa, ja peli olivat täynnä erilaisia yksityiskohtia. Melkein jokaisen auton pystyi räjäyttämään tai laukaisemaan varashälyttimen (jolloin zombiet tappoivat itsensä autolla). Maa oli myös täynnä erilaisia tölkkejä, joita pystyi potkimaankin! Myös pahvimukien etiketit olivat nähtävissä. Silti pelin grafiikan mahdollisuuksia syö hieman valon puute. Se ei onneksi juuri meininkiä haittaa, huomio pysyy zombeissa, jotka nekin ovat loistavasti toteutettuja (mutta kärsivät pimeästä). Tämän pelin yksityiskohdat ovat yksinkertaisesti sanottuna loistoluokkaa!

Dead Nationin asevalikoimasta löytyi myös jotain ennennäkemätöntä. Pelaajilla oli mahdollisuus pilkkoa zombeja sirkkeleillä, liekinheittimellä tai jopa sähköshokkiaseella. Zombeja on myös mahdollista pommittaa miinoilla tai vaikka houkutella soihduilla. Vaikka pelin asevalikoimasta löytyy upeita aseita, se on hieman niukka. Pelaajalla on käytössään 6 asetta (jos muistan oikein), joita voi parantaa. Aseita ei kuitenkaan ehditä parantaa parhaimmiksi mahdollisiksi, koska peli on lyhyt (minulla ja kaverillani kului 6 tuntia).


Peli ei kuitenkaan ole koko ajan helppoa horden mätkintää (kun siihen on tottunut), vaan pelissä on useita erikoiszombeja. Nämä ovat kuitenkin kaikki matkittu Left 4 Deadista enemmän tai vähemmän (usein enemmän). Siitä huolimatta pelissä on onneksi edes hieman haastetta näiden hahmojen ansiosta. Onneksi edes joku pistää hahmon perääntymään hetkeksi!

Ruusut:

+ Todella hienot grafiikat ja yksityiskohdat

+ Zombeja on oikeasti paljon

+ Kaksinpelinä ihan mukava kokemus

+ Erikoiset varusteet ja parannusmahdollisuudet

+ Maiden välinen pistetaulukko

Risut:

- Tavanomainen

- Pieni asevalikoima

- Juonen yksitoikkoisuus

Pisteinä antaisin tälle 70/100, juonen yksitoikkoisuus nakertaa aivoja pahasti, mutta teurastaminen on siitä huolimatta mukavaa. Muistakaa kuitenkin, että nettikaksinpeli voi olla huonompi (ja yksinpeli), koska mikrofoneja ei ole mahdollista käyttää.

Ei kommentteja: