Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Pelivuosi 2011: Osa II (FatHazard)

Nyt, kun JK on tehnyt hienon alustuksensa tästä vuodesta, jatkammekin tulevaisuutta päin. Elikkä siis katsotaan, mitä on vielä odotettavissa tältä vuodelta ja tutkimme ensi vuoden julkaisuja.

Kuten kollegani jo mainitsikin, tämä vuosi on ollu huikea peleille. Huikeampi, kuin jopa viime vuosikin. Vuoden alkupuolen peleihin on kuulunut niin L.A. Noirea kuin Witcher kakkosta ja lisäksi jopa uutta Red Factionia, mutta mitä minä ainakin olen viime aikoina tarkastellut, tämän vuoden suurimmat nimikkeet tulevat vasta loppupuolella. Aloitetaan lähitulevaisuudesta. Deus Ex: Human Revolution on Eidos Studiosin kehittelemä ja Square Enix tuleva julkaisu. Peli tuo jatkoa aikaisempien osiensa juoneen. Tämän pitäisi olla Splinter Cell faneille tyypillistä hiiviskelyräiskintää, mutta en voi olla varma. Kaikille teille LOTR ja LOTR: Online faneille tiedoksi, että teidän rukouksiinne on vastattu. Snowblind, joka teki esimerkiksi Baldurs Gate: Dark Alliancen, tuo teille Lord of the Rings: War in the North:in. Peli on toimintaroolipeli, joka seuraa kääpiötä, haltijaa ja ihmistä, jotka taistelevat pohjoisessa toista vihollista vastaan, eikä Sauronia. Elokuvan aikajanalla pelin tapahtumat tapahtuvat samaan aikaan kuin Frodon eeppinen matka Keskimaan läpi. Amerikkalaisen jalkapallon ystäville on tiedossa Madden NFL 12, josta en nyt paljoa puhu sillä urheilupelit ovat aina urheilupelejä. Konsepti on sama.

Siinä olikin elokuun suurimmat julkaisut, joten nyt jatkamme, ainakin itselleni, ehkäpä odotetuimpaan kuukauteen. Elikkä syyskuuhuun. Yksi, ehkä hieman tuntemattomampi julkaisu, on syyskuun Dead Island. Tämä Techlandin tekeillä oleva Deep Silverin julkaisusuunnitelma on avoimenmaailman zombipeli, johon on ympätty RPG-elementtejä. Pelin taistelu on pääpainona melee-tyylistä ja koko peli on kuvattu 1st personina. Tästä pelistä löytyy loistava asetelma ja loistavat mahdollisuudet onnistumiselle, mutta on myös se mahdollisuus, että pelistä tulee Left 4 Dead, jossa on kehityspuu ja paremmat grafiikat. Jos olet aina halunnut olla yksi Space Marineista Warhammer kokoelmissasi, niin hämmästi. Warhammer 40,000: Space Marine. Relicin suunnittelema ja THQ:n tuleva julkaisu kertoo tarinan yhden Space Marinen silmin. Myös teidän 3rd person shooter fanien luulisi tykkäävän tästä. Ja sitten päästäänkin kahden eri alienräiskintä pelisarjan kolmanteen ja viimeiseen osaan. Resistance 3 (Sony Computer Entertainment, Insomniac Games) ja Gears of War 3 (Microsoft, Epic Games) molemmat ovat alienräiskintää, eeppisellä juonella ja loistavalla asevalikoimalla. Tästähän saatta kehkeytyä aikamoinen taistelupari. Myös urheilupelien ystäville on odotettavissa herkkua Fifa 12:sta ja NHL 12:sta muodossa. (BTW se Fifa tulee myös Playstation 2:lle... Onko ne nyt hei ihan tosissaan.)

No niin nyt syyskuun loputtua jatketaan lokakuuhun... Ja en voi sanoa muuta kuin HUHHUH. Sehän on vilkas kuukausi. Kuukauden aloittaa Kauhupelien kuningassarja Silent Hill uudella osallaan Downpour. Mitä nyt trailereista ottaa selkoa niin peli on tyypillistä kauhupeli menoa. Juokse tai kuole-peli varustettuna yksinkertaisesti loistavalla juonella ja mielen räjäyttävillä käänteillä. Tämän Vatran suunnitteleman Konami-pelin mahdollisuudet suosioon ovat yksinkertaisesti rajattomat. Autopeli fanien pitäsi olla tästä kuusta aivan ekstaasissa. Kaikkien autoräiskintöjen ISO-äiti Twisted Metal on vihdoin täällä. Peli (ja sen tekijät ja tuottajat eli Eat Sleep Play ja SCE) takaavat rajatonta aivot narikkaan räiskintää autoilla. Tämä peli on jo yksinään syy miksi haluaisin ostaa Playstation 3:sen. Ja jatkoa autopeleille tuo myös Turn 10 Studiosin ja Microsoftin tuleva tuotos Forza 4. Enemmän ratoja, coolimpia autoja ja paremmat grafiikat. Näiden pelien jälkeen lokakuuta jatkaa vielä Batman: Arkham Asylumin jatko-osa Arkham City. Tämä Rocksteadyn ja Eidosin tulevaisuuden tuotos on avoimenmaailman Batman seikkailu. Jos peli ylittää edellisen osan niin minä ainakin ostan sen. Roolipelien faneille lokakuu tuo Ragen. Dystopiaan sijoittuvan räiskintäroolipelin (ei kuullosta YHTÄÄN Fallout 3:lta). Tältä ID Softwaren suunnitteilla olevalta ja Bethesdan julkaisulta odotetaan paljon, mutta se mitä siltä saadaan jää nähtäväksi. Kuukauden lopettaa tyylilla Battlefield 3, ehkä vuoden odotetuin peli. Taattua laatua, josta en edes enempää selitä.

Lokakuun loppu on tullut ja päästänkin siis marraskuun alkuun. Sen aloittaa mikäpä muu kuin Battlefieldin pahin vihollinen eli Call of Duty: Modern warfare 3. Tämä on toinen vuoden odotetuimmista peleistä ja minä en itse siltä toisaalta mitään odota. COD:it on jo nähty. Jos tämä ei tuo mitään uutta niin tuskin itse ainakaan ostan. Ohops hyppäsin jo yhden yli. Marraskuun ensimmäisenä päivänä ilmestyy yksi ehkä ihmeellisimmistä peleistä jonka olen nähnyt. Metal Gear Solid: Rising. Peli sijoittuu tulevaisuuteen, jossa joku hyvin paljon Raidenilta näyttävä (ei kuitenkaan ole hän) silpoo ihmisiä miekalla, johon on kehitetty yksi hienoimmista kontrollitavoista ikinä. Käykää katsomassa pelintraileri. Toivon, että pelin tekijät, Kojima Productions, ja varsinkin Hideo Kojima pistää parastaan tähän Konamin tulevaan julkaisuun. Samana päivänä ilmestyy myös Uncharted 3: Drake´s Deception. Pelisarjan kolmas ja viimeinen osa jonka tekee Naughty Dog ja SCE. Myös suosittu Elder scrolls saa jatkoa Skyrimin, eeppisen ja lohikäärmeisen action rpg pelin muodossa.

Tässä oli tämän vuoden suurimmat ja kauneimmat, joten tehdäänpä vielä hyvin lyhyt vilkaisu tulevaisuuteen.

Ensi vuonna esiin putkahtaa Asuras Wrath, josta osaan vain sanoa sen, että siinä tulee olemaan eeppinen taistelu puolijumalan ja jumalien välillä. Peli tulee olemaan 3D action mättö. Ensi vuodesta osaan vain sanoa sen, että 7 pelisarjaa saa uuden jatko-osan. The Darkness 2, Mass Effect 3, Prototype 2, Armored Core V, Bioshock Infinite, Sniper: Ghost Warrior 2 ja Halo 4. Lyhyt arvio = vieläkin eeppisempi vuosi kuin tämä.

Noh nyt olen vihdoin saanut tämän tekstin valmiiksi ja toivottavasti nautitte tästä. Minä jatkan muita asioita. Muistakaa kommentoida.

Ei kommentteja: